Z New Plymouth směrem Mokau, Kawhia 09.05.2013

09.05.2013 18:17

Cesta z kempu u New Plymout se klikatila kolem pobřeží skrz moc hezké kopečky porostlé trávou, na kterých pobíhají ovce, krávy i koně, z auta na to byl úžasný pohled, čím jsem jel dál kolem pobřeží, tím víc se cesta klikatila a měla i nezpevněné úseky, udělal jsem několik zastávek na plážích s černým pískem, tempo bylo pohodové, první větší zastávka na přípravu oběda se nabízelo městečko Mokau, je to jen pár baráků, pastviny a pláž, městečko je pojmenované po řece, která městečkem protéká a vlévá se do moře. Při přípravě oběda kolem mě z ničeho nic začala pobíhat dvojice černých psů, kteří se přišli podívat, co tam dělám, dělali mě společnost hodinku, jejich pána jsem nikde neviděl.

Od tohoto městečka se cesta ubírala ve stejném tempu, to byl zélandský venkov se vším všudy, nikde nikdo, všude pastviny, občas baráček na kopci, občas kráva na cestě, měl jsem z té jízdy dobrý pocit.

Dnes mě vůbec nevadilo, že nedělám nic velkého, včerejší výstup mě stačil, sedím právě v jedné pobřežní restauračce v městečku Kawhia, je to pořádný zapadákov, dávám si tady malé pivko, měl jsem na něho hroznou chut, zítra budu pokračovat směr Hamilton.

 

Zde je odkaz na fotky adam591.rajce.idnes.cz/Z_New_Plymouth_smerem_Mokau,_Kawhia_09.05.2013