Wanganui-Hawera a okolí 05.05.2013

06.05.2013 16:13

Procházka ranním ospalým městečkem Wanganui se mě zamlouvala, slunko se škrábalo nahoru a kolem řeky bylo pár místních pejskařů, jinak nikdo nikde, prošel jsem nějaké parky, omrknul pár staveb a zamířil k ústí řeky, kde se pokoušelo o rybářské štěstí několik chlápků, pláže tady mají černý  písek, který se na slunku třpytí, bylo tam úžasně.

Mám namířeno kolem vyhaslé sopky Mt Taranaki kolem pobřeží, chtěl bych se podívat i na vrchol, ale je to závislé na počasí, protože je hodně vysoká a na vršku se drží sníh, nejspíš to půjdu za dva dny, to má být slunečné počasí, uvidím, zase to nebudu lámat přes koleno.

Kolem pobřeží vede cesta opisující půlkruh kolem sopky trefně pojmenovaná surf road, udělal jsem několik zastávek, respektive odboček na místní pláže, vlny tady jsou velké, viděl jsem i několik surfařů. Tohle pobřeží je super, městečka kolem cesty mají atmošku, protože tady najezdí moc turistů a je to takové autentičtější.  K večeru se mě zachtělo trochu vody, zašel jsem  v Havera do bazénu za 3.70 NZD, což je super cena za neomezený vstup. Ještě jsem potom kousek popojel na další pláž s černým pískem, kde strávím noc a zítra se posunu ještě kousek blíž městu New Plymouth a odtud pak k sopce.

 

Zde je odkaz na fotky adam591.rajce.idnes.cz/Wanganui-Hawera_05.05.2013