Russell a okolí 24.05.2013

25.05.2013 11:46

Slunečné počasí mě ráno přesvědčilo o tom, že by byla chyba dnes zůstávat na jednom místě, po prostudování mapky mě napadlo se podívat do městečka Russell, je to takový venkov, ale mají tam několik zajímavých budov z počátku osídlení NZ.

Po ujetí zhruba padesáti kilometrů na východní pobřeží se ukázalo malé městečko Opua, tam je zastávka trajektu, který jezdí na poloostrov, kde je městečko Russell, ale nechtělo se mě dávat peníze za převoz auta, tak jsem se domluvil s jedním pasažérem, původem z Argentiny, že mě do 10 kilometrů vzdáleného městečka hodí a já odtamtud půjdu pěšky po značené trase zpět k trajektu, to se také stalo. Russell byl po ránu celkem opuštěný, jenom pár místních bylo v obchodě a na nábřeží, šel jsem se podívat do místního muzea, kde mě dala paní mapku městečka a okolí, po prohlídce několika městských zajímavostí  už moje kroky směřovaly po trase zpět.

Jedna ze zajímavostí po trase byla ústřicová farma, zašel jsem se podívat i do obchodu, ústřice jsem otestoval, mají svoji specifickou chut, ale zase žádný zázrak to není, lépe vypadala čerstvě uzený ryba, ale cena mě odradila, posléze mě po dvou hodinách pochodu čekal trajekt zpět k autu.

Po cestě zpět k lázním Ngawha Springs mě upoutalo několik sloupů veřejných záchodků v městečku Pakaraka, jsou originálně vyzdobené. Odpoledne se konala zase válečka v horkých pramenech a to mám v plánu i zítra.

 

Zde je odkaz na fotky adam591.rajce.idnes.cz/Russell_a_okoli_24.05.2013/