Oamaru-Timaru 26.04.2013

27.04.2013 17:41

Ráno mě čekal ještě jednou průjezd městečkem Oamaru, zastavil jsem se tam ve veřejné zahradě, byla založená na začátku století, kdy město prosperovalo, zahrada byla prázdná, bez lidí, podzimní barvy už tam převládají, udělal jsem tam pár fotek a pokračoval do centra, ve městě je hodně opravených budov z přelomu a ze začátku století, městečko na mě působilo poklidnou atmosférou, tyhle místa si užívám.

Z Oamaru vede silnice kolem pobřeží, další větší město na mé cestě na sever ostrova bylo Timaru, má tady moc pěkné opravené centrum s historickou zástavbou, v informačním centru jsem si vzal mapku města a okolí, nabízela se stezka kolem pláží a zátoky, to je něco pro mě.

 Dnes bylo příjemné počasí bez větru, převážně mix slunka a mraků, na plážích převládají šedé oblázky, které oceán převaluje sem a tam, ten zvuk je nezaměnitelný, je to úžasný pohled na oceán a mohutné vlny, to mě nepřestane bavit, dnes se mě podařilo vidět asi sto metrů od břehu delfína, úžasné zvíře, byla to jenom chvilka, snad se mě ho ještě na mé cestě podaří někde spatřit.

Odpolko to jistil zase krytý bazén a potom jsem už uháněl na sever do kempu kousek od městečka Geraldine, zítra budu směřovat na Chrischurch, chci se podívat na výběžek kousek od Chrischurch, jmenuje se Banks Peninsula, bude to zase o  přístavních městečkách a oceánu. Nechce se mě už zajíždět nikam dál do vnitrozemí, chci si užít oceán, se vším co k němu patří a který mě fascinuje.

 

Zde je odkaz na fotky adam591.rajce.idnes.cz/Oamaru-Timaru_26.04.2013