New Plymouth a okolí 06.05.2013

07.05.2013 09:56

Po ránu moře ukazovalo svoji sílu, na první zastávku mě nalákal Cape Egmont Lighthouse, auto jsem nechal tři kilometry od něho a kolem pobřeží se k němu blížil, pohled na velké vlny, kterým divokost ještě přidával prudký vítr byl úchvatný. Kolem pobřeží nikde nebyl, je to taková opuštěná oblast, ale moc krásná.

Od majáku jsem směřovat přes malé vesničky směrem do New Plymouth, dělal jsem hodně zastávek na různých plážích, většinou mají strmé útesy a pláže s černým pískem. Sopka Mt Egmont měla vršek v mracích a nebyla moc vidět.

Kousek od města New Plymouth je 200 m vysoká skála, je z ní krásný výhled do okolí a na město, nahuru vede stezka po schodech, ale zhruba od dvou třetin je tam řetěz, protože je to hodně prudké, ale pro mě to nebyl žádný problém.

Ve městě je jedna zajímavost přímo kousek od pobřeží, je to jakási trubice z uhlíkových vláken vysoká 45 m, která se pohybuje ve větru, potom jsem zamířil přes centrum města do rozlehlého parku Pukekura Park and Brooklands, je tam několik hodně letitých stromů, jeden z nich 2000 let starý, dnes mám v nohách dost kilometrů, byl to akční den.

 

Zde je odkaz na fotky adam591.rajce.idnes.cz/New_Plymouth_a_okoli_06.05.2013