Milford Sound a okolí 10.04.2013

11.04.2013 10:30

Zmasírován proslulostí toho místa i doporučením z různých zdrojů jsem se vydal na průzkum Milford Sound, připadá mě to jako další novozélandské ,,perpetum mobile“ nebo lépe řečeno jako továrna na peníze, proudí tam spousta turistů, jak svojí dopravou, tak autobusy, koupí si lístek na lod, která je vyveze po fjordu tam a zpátky, pak zase nasednou do autobusů a aut a jedou pryč,  stejným způsobem tam fungují ještě vrtulníky a malá letadla. Průvodce to vylíčil přesně, je to tam místy jak válka ve Vietnamu, nad hlavou vám neustále krouží vrtulníky a letadla, hemží se to tam spoustou pořvávajících turistů.

Udělal jsem si tam pár fotek a rychle uháněl pryč, po pár kilometrech zpět je odbočka do Hollyford Valley, tam je několik značených tras, já si vybral krátkou trasu k Humboldt Falls, je to třístupňový vodopád vysoký dvě stě metrů, je na něho pěkný pohled, další trasa mě nalákala k ledovcovému jezírku Lake Marian, to je o něco delší, ale pohodová trasa, jde se kolem peřejí křištálově čisté řeky a stoupá se lesem až k jezírku, slunko tam prokukovalo mezi mraky, bylo příjemné se tam chvilku vyhřívat na břehu. K večeru jsem dorazil do stejného kempu na břehu jezera jako včera.

Dnes jsem pokořil hranici 5000 km ujetých nalevo na NZ, myslím si, že ujedu ještě jednou tolik, auto zatím funguje bez problémů.

 

Zde je odkaz na fotky adam591.rajce.idnes.cz/Milford_Sound_a_okoli_10.04.2013