Ko Lanta 24.02.2013

24.02.2013 22:42

Ráno mě přivítalo deštěm, seděl jsem na verandě vychutnával si ten pocit vlhka a mírného ochlazení, donutilo mě to trochu přemýšlet, co a jak na Zélandu, který se neodvratně blíží, 01.03.2013 už budu v Auclandu.

Pršet přestalo kolem deváté ráno, jízda na motorce k národnímu parku na jihu ostrova byla příjemná s osvěžujícím vzduchem.

 Na jihu ostrova je pralesní džungle, kterou vede stezka v délce dva kilometry a končí u moře, takhle hustý podrost a džungli si představuji pod pojmem džungle, souvislou zelenou stěnu jen občas narušil velký strom, který si proříznul výsek při svém pádu na zem, zvuk pralesa a různých tvorů, kteří nejsou vidět podkresluje dojem z výletu, turisté jsou lenory a měj jsem džungli jen pro sebe. Stezka vyústila u majáku, tamější moře je opravdu čisté a začíná tam mořský národní park s jednou z nejlepších lokalit na potápění v Thajsku, vede sem i cesta po které lenory-chápej turisti můžou přijet, tak tam bylo pár lidí, moje tělo osvěžila koupel v křištálovém moři, byl to příjemný čas strávený v přírodě a u moře, cestu zpět jsem strávil na plážích, které lemují pobřeží a pozoroval cvrkot.

Ko Lanta opravdu není nějaké rušné místo se spoustou turistů, je to tady klidnější, ale pěkné. Hodně lidí si půjčuje motorku a cestují po ostrově, je to supr způsob poznání ostrovních krás…

 

Zde je odkaz na fotky adam591.rajce.idnes.cz/Ko_Lanta_24.02.2013/