Ko Lanta 23.02.2013

23.02.2013 18:47

Náš ostrůvek byl ráno pod mraky a mě to potěšilo, protože včerejší dávka slunka dala zabrat mé pokožce. Už nechodím na snídani k čínanům, ale k muslimům, je jich tady velká komunita, dal jsem si nějakou polévku, sice vypadala jako už jednou použitá, ale předčilo to mé očekávání, potom něco jako plněné knedlíky vším možným-vanilkou, masem atd,  taktéž hotýlek, v kterém mám pokoj vlastní muslimská rodina, z nedaleké mešity se večer ozvalo halekání nějakého muslima, asi jejich rituál a trvalo půl hodiny, v podvečer to navodí zvláštní atmosféru, i včera večer mě upoutal jejich stánek s jídlem, mají trochu jinou kuchyni než thajci, ale bylo to dobré.

Ranní koupel v teplém moři je koupel jak ve vaně, pláž ke které mám nejblíže je písčitá a je tady hodně znát příliv a odliv, protože se postupně svažuje do hloubky a odpolko moře ustupuje. Jsou tady všude značky, které ukazují směr, kterým se vydat, pokud ostrov zasáhne vlna tsunami, to poslední tady hodně zdevastovalo pobřeží.

Moje plány prozkoumat ostrov pomohla uskutečnit půjčená motorka, cenu se mě nakonec podařilo usmlouvat na 500,- Kč na čtyři dny, ceny tady jsou o něco vyšší, než na pevnině. Muslim z hotelu mě dal plánek ostrova i s označenými zajímavými místy, ostrov má na délku odhadem asi dvacetpět kilometrů na délku, a na šířku pět, dá se na motorce objet za chvilku, navštívil jsem pár míst na pobřeží a něco nafotil, lidé tady žijí jenom s turistů a z rybaření, nic jiného tady není, jejich životní úroveň je mizerná, cestou zpět zastávka na místním trhu a potom cesta do hotelu...

Zde je odkaz na fotky adam591.rajce.idnes.cz/Ko_Lanta_23.02.2013