Kaitaia 22.05.2013, Ngawha Springs 23.05.2013

23.05.2013 19:01

Kaitaia 22.05.2013

Včerejší den bylo deštivé počasí, mým útočištěm byla knihovna v městečku Kaitaia, je to maloměsto se vším všudy, ale informační centrum, knihovna a muzeum v jednou je umístěné v moderní, krásné budově, uvnitř mají několik odhadem deset metrů vysokých, vyřezávaných sloupů, stylem laděných do maorské kultury, to se mě, jako amatérskému řezbáři hodně zamlouvalo.

Další věc co tam mají, tak je bar, kde dělají úplně úžasné kafe na milion způsobů, to se mě taky moc zamlouvalo, to je moje jediná droga, kterou požívám-kafe,  většinu dne mě zabralo hledání informací o Indonésii, přeci jenom musím i trochu plánovat následující trasu, která nebude jednoduchá, ale o to zajímavější.

Ted už můžu říct, že jsem většinu Nového Zélandu viděl, zažil, prožil se vším tím cestovatelským zápalem, celkově to ale hodnotit budu až odletím z NZ, s malým odstupem člověka napadají ty pravé myšlenky, ale rozhodně to nebyl promarněný čas.

Po nákupu několika nezbytností k večeři jsem si zaparkoval v nedalekém zadáčo kempu.

Ngawha Springs 23.05.2013

Jasným cílem pro dnešní den byl návrat do lázní, nejdříve zase na internet do knihovny v městečku Kaikohe, domluvil jsem se konkrétně na předávce auta v Aucklandu a zařídil si tam ubytování na poslední dny, chci si Auckland ještě trochu projít a prozkoumat. Další věc co mě neodkladně čekalo, zdejší veřejná prádelna, byl tam týpek připomínající míchanici několika národů s účesem jak velká černá koule, fakt masakr, je skoro škoda, že jsem ho nevyfotil, ale pokecat se s ním dalo.

Na lázně jsem se moc těšil, je to zvláštní klidné místo, rostl tady původně prales se stromy Kauri, po nich tady je rašelina, kterou probublává horká voda z podloží, právě v ní jsou udělané bazénky necelý metr hluboké, je to paráda, kempuje tady jenom jeden pán ze Švýcarska, jinak nikdo a navíc je to za směšnou cenu na NZ poměry,  budu tady trávit poslední dny před odjezdem do Aucklandu, možná si udělám ještě výlet na pobřeží na Cape Brett, ale jinak chci chvilku odpočívat…

 

Zde je odkaz na fotky adam591.rajce.idnes.cz/Kaihaia_22.05.2013