Dunedin-Oamaru a okolí 25.04.2013

25.04.2013 20:39

Kousek od Dunedinu, kde jsem přespával je pláž, na kterou jsem se vydal hned po ránu a zastihnul jsem tam rodinku tulenů, byl to zajímavý pohled na opuštěné pláži.

Po návratu k autu jsem přemýšlel kam dál, nabízelo se pár alternativ v blízkosti Dunedinu, jedna z nich byla vyhlídka na Dunedin od pomníku věnovanému válečné historii města, poté mě upoutala místní botanická zahrada se spoustou zajímavých rostlin a stromů, mají tam obrovské Sekvoje, velké voliery i skleníky, byla to příjemná změna, strávil jsem tam dopoledne.

Kousek od Dunedinu je vršek s krásným výhledem do okolí Mt Cargill, po deštivém období bylo příjemné se rozhlédnou po krajině zalité slunkem, připravil jsem si tam oběd a uháněl dál na sever do městečka Moeraki, je tam pláž s kameny ve tvaru koule-Moreaki Boulders, které vypadají, jak když je tam někdo posadí  z betonárky, ale údajně se jedná o čistě přírodní proces trvající hodně dlouhou dobu, přístup po pláži nebyl jednoduchý, musel jsem si vyzout boty a brodit se příbojem, protože zrovna v tu dobu byl hodně vysoko, ale stálo to za to, pohled na ně byl super.

Poslední zastávka dnešního hezkého dne bylo městečko Oamaru, je tam pár pěkných budov a zase moje oblíbené místo, zdejší malý přístav, tečka v podobě podvečerní procházky po molu kolem ukotvených loděk mě bavila. Dnes byl hezký den bohatý na zážitky.

 

Zde je odkaz na fotky adam591.rajce.idnes.cz/Dunedin-Oamaru_25.04.2013/