Dunedin a okolí 23-24.04.2013

24.04.2013 16:02

Včerejší den propršel, podle toho se odvíjel i můj program, knihovna, město, bazén, nic zajímavého.

Dnes ráno hodně foukalo, když říkám hodně, to znamená, že to cloumalo s autem jako blázen, když tady na NZ fouká, tak pořádně. Trvalý déšť ráno vystřídaly přeháňky, zdejší okolní příroda je moc hezká, hlavně kolem pobřeží je to úžasné, jenom ten déšť mě kazil plány za poznáním zdejší přírody.

Pršet konečně přestalo kolem deváté ráno, cíl jsem si vybral záměrně mimo hlavních turistických tras, městečko Port Chalmers, leží kousek od Dunedinu, není to nic velkého, mají tady malý hezký přístav, který mě upoutal na první pohled, zrovna tam nakládali velkou nákladní lod, pozorovat cvrkot z nedaleké vyhlídky mě bavilo.

Zdejší muzeum je malé s expozicí věnovanou převážně přístavu a lodím, prošel jsem ho za chvilku. Prozkoumal jsem okolí městečka a  potom se vydal ještě dál do městečka Aramoana, mají tam hodně dlouhé molo, ze kterého se dají pozorovat albatrosy, z mola je možné spatřit jejich hnízdiště na protějším břehu zálivu, bylo tam i pár dalších mořských obyvatel, moc se mě to líbilo, nikdo tam nebyl a mělo to autentickou atmosféru. Při cestě zpět mě potkal menší problém, tuleni na molu na mě koukali dost nevrle a měl jsem lehce mrazivý pocit procházet kousek kolem nich zpět.

Cestou bylo možné vidět spoustu druhů ptáků, tohle místo je hodně bohaté na potravu, proto se sem stahuje hodně živočichů.

 

Zde je odkaz na fotky adam591.rajce.idnes.cz/Dunedin_a_okoli_23-24.04.2013