Dunedin 21-22.04.2013

23.04.2013 10:55

Dunedin 21.04.2013

Včerejší den pršelo, rozhodnul jsem se jet do sto kilometrů vzdáleného Dunedinu, mají tady plavecký bazén se vším příslušenstvím, stejně se v tom dešti nic jiného dělat nedá, v bazénu bylo hodně lidí, byla neděle, ale vydržel jsem tam pět hodin.

 K večeru jsem si na internetu našel nejbližší veřejnou prádelnu, moje svršky už bylo nezbytné vyprat, při čekání na pračku a sušičku jsem se stihnul seznámit s jedním Samoáncem  a jednou ženou z Anglie. Samoánec tady pracuje v jednom občerstvení a paní z Anglie na zdejší univerzitě, oba jsou tady spokojení, jak s životní úrovní, tak s chováním zdejších lidí, paní tvrdí, že se to s Anglií nedá srovnat, v Dunedinu je prý vše snazší a žije se jí tady lépe.

Místo na přespání jsem našel asi na patnáct kilometrů vzdálené pláži, zkusím tady v Dunedinu počkat na lepší počasí, je tady co dělat, mají tady veřejnou knihovnu, několik muzeí atd…

 Dunedin 22.04.2013

Ráno nepršelo, rozhodnul jsem se prozkoumat centrum města, jsou tady moc hezké budovy, mají tady krásné muzeu Otago Settleres Muzeum,  všude tam jsou interaktivní obrazovky v podobě digitálních průvodců, expozice supermoderní, ještě jsem nikdy tak vymakané museum neviděl, něco jsem tam i nafotil.

Okolí Dunedinu lemují kopce, na kterých jsou posazené krásné vilky, z města vybíhá poloostrov Otago Peninsula, mají tam hnízdiště albatrosy, jediné svého druhu na světě, je to veliký pták, tvarem něco jako přerostlý racek, je možné je spatřit nad Dunedinem jak se vracejí zpátky na hnízdiště, je to krásný pohled.

Odpoledne po prohlídce města jsem opět zamířil do zdejšího bazénu s vířivkou, zítra má ještě pršet, tak se chystám do knihovny a do bazénu.

 

Zde je odkaz na fotky adam591.rajce.idnes.cz/Dunedin_21-22.04/