Chiang Rai 19.02.2013

19.02.2013 19:59

Zase mě blbne internet, tak si zatím píšu článek offline. Chiang Rai je dobré výchozí místo pro plánování výletů do okolí, proto tu zůstanu o dvě noci déle a na tu dobu bude mým společníkem motorka, je to divoška, na půl plynu jede 100 km/h, místní motorkáři jsou ze mě nervózní, protože je s přehledem předjíždím,  je skoro nová a dávám ji pořádně zabrat, dnes byl můj rekord najetých kilometrů za den 240, cenově to je na jeden kilometr 1 TBH, to vychází asi na 65 Kč/ 100 km.

Po nezbytném ranním koloběhu, což je snídaně a vzpamatování se a prostudování mapky, se cílem stal Golden Triangle, je to místo, kde se v jednom bodu střetává Thajsko, Barma a Laos, o kousek dál i Čína. První zastávka městečko Chiang Saen, na informacích mě thajka dala mapku a slušnou angličtinou doporučila pár míst k návštěvě, zase pár chrámů a fotek, potom už k cíli na Golden Triangle. Na mě tam bylo příliš mnoho turistů, kteří vystoupí z autobusu a cvakají fotoaparáty, začínám na ně mít averzi, to místo není samo o sobě zajímavé, navštívil jsem tamější opiové muzeum, udělal pár fotek a už se prášilo za zadním kolem mojí motorky.

Další zastávkou bylo hraniční město s Barmou  Mae Sai a zdejší budhistický klášter, ze kterého je hezký výhled na Barmskou stranu hranice, pár fotek to jistilo, pro osvěžení na cestu zpět trasa vedoucí skrz horské pásmo s krásnými panoramatickými výhledy až k vodopádum Huai Kang Pla, jelikož je období sucha, tak to nebylo nic divokého, ale našel jsem si tam místo, které posloužilo k osvěžení,  bylo tam pár místních lidí, jinak nikdo, na cestě zpět do Chiang Rai mě neminula další zastávka u horkých minerálních pramenů, byl podvečer a hodinka strávená v bazénu s teplou vodou se rovnala rozkoši, nyní už sedím u pivka koupeného v ,,7-Eleven“ je to sít obchodů po celém Thajsku, v celé síti mají stejné nízké ceny, dájí se tam nakoupit potraviny a různé jiné věci,  většina zákazníků jsou cizinci…

 

Zde je odkaz na fotky adam591.rajce.idnes.cz/Chiang_Rai_19.02.2013