Blenheim a okolí 30.04.2013

01.05.2013 08:36

Morava, ta souvislost mě napadla, když jsem projížděl oblastí v okolí Blenheim, je to široké údolí sevřené kopci ze dvou stran a otevřené směrem k moři, pěstuje se tady hlavně odrůda Sauvignon Blanc, kterou jsem na vlastní kůži několikrát testoval, sice v nejlevnějším provedení z obchodáku, jak šumivé provedení, tak klasické, lahev za osm dolarů – což je na naše asi 130,- Kč, je výborné od různých výrobců. Cena za průměrnou lahev je tady jinak kolem dvaceti dolarů.

V oblasti jsou hlavně menší pěstitelé vína, kteří zajištují pro turisty různé akce spojené s ochutnávkou vín, ukázkou výroby, něco jako u nás v ČR. Dostal jsem z toho chut na burčák, ten si dám až u nás doma, nikde na NZ jsem zatím neviděl vinotéku se stáčeným vínem, nebo nějakým takovým náznakem, byl by to možná dobrý podnikatelský záměr si tady ve větším městě otevřít vinotéku, vína se tady na NZ asi prodávají jenom v obchodech, přitom zdejší produkce je hodně kvalitní.

Dnes se mě nechtělo podnikat nic velkého, v pohodovém tempu jsem strávil dnešní den, právě kempuji kousek od Pictonu, zítra si tam zajedu koupit jízdenku  na trajekt do Wellingtonu na severní ostrov, potom chci zajet do městečka Motueka, kde je dvojice ze Slovenska, se kterou jsem se tady seznámil, chci s nimi strávit večer a probrat všechny zážitky, jsou hodně v pohodě a rád je ještě jednou uvidím. Pozítří už směr severní ostrov za další porcí zážitků.

 

Zde je odkaz na fotky adam591.rajce.idnes.cz/Blenheim_a_okoli_30.04.2013