Banks Peninsula 27.04.2013

28.04.2013 18:27

Časně ráno byla tma a já uháněl směr Chrischurch, bylo to víc jak dvě stě kilometrů, Banks Peninsula mě přivítal teplým počasím a slunkem, parádní star dne, jako první byla zastávka na Kaitorete Spit, je tam nádherná oblázková pláž táhnoucí se po celém kose, na pláži bylo odpočívadlo, které jsem využil na přípravu snídaně.

Poloostrov je opravdu moc krásný, sice se dřevařům v minulosti podařilo totálně zlikvidovat zdejší původní porost, ale kopce jsou porostlé trávou a zálivy se zařezávají hluboko do poloostrova.

Jedno z menších měst se jmenuje Akaroa, je to původní francouzská osada, vznikla při osidlování NZ, je to kouzelné přístavní městečko položené v jednom ze zálivů, svítilo tam slunka a bylo kolem dvaceti stupňů nad nulou, celé jsem to tam prošel a nasával poklidnou atmosféru s nádechem francouzského vlivu. Moc se mě tam líbilo, pak jsem si s autem projel silnici vedoucí po vrcholcích zdejších kopců, super, akorát silnice neměla svodidla, tak jsem si musel dávat pozor a moc se nerozhlížet při řízení, jinak paráda.

Z městečka mě to táhlo někam na procházku do přírody, na druhé straně poloostrova je zátoka Pigeon Bay, je tam stezka mířící k oceánu, neprošel jsem to celé, ale tři hodinky mě to dalo, vedlo to skrz pastviny a soukromé pozemky, byla to poklidná tečka na závěr dne.  Zítra se budu ještě v okolí vyskytovat, chci se jet podívat i přímo do Chrischurch.

 

Zde je odkaz na fotky adam591.rajce.idnes.cz/Banks_Peninsula_27.04.2013